• New Christmas collection!
  • Scented soy candles
  • Eco-friendly
  • Free pick-up in Amsterdam!
Home » Hoe knip ik een kaarsen lont?

Hoe knip ik een kaarsen lont?

Er word vaak aan ons gevraagd, hoe brand je een kaars op de juiste manier? Hier hebben we een aantal tips & tricks waardoor je kaars

langer meegaat, beter brand en een betere geur verspreiding heeft.

1. Knip de lont 

Waarom de kaarslont inkorten? De kaarslont inkorten tot 4-5 mm. kan u helpen bij het voorkomen van problemen zoals zwarte vlammen, te hoge vlammen, zwarte rookvlekken op glazen houder (geen probleem met onze kaars houders) en te snel brandend kaarsvet.

De pit is het gevlochten katoen dat de brandstof - de was - naar de vlam transporteert (of lont). Als de pit te hoog is, kan deze te snel te veel brandstof aan de vlam leveren, waardoor er overtollige rook en roet ontstaat.

Een lont met de juiste hoogte zorgt voor een gelijkmatige verbranding, zodat je urenlang kunt genieten van de gloed en geur. Een bijgesneden lont geeft de vlam ook een mooie, egale vorm.

Een te grote lont zal te veel brandstof (was) naar het vuur transporteren, en de koolstofophoping creëert een zwarte "paddestoelkap" op de vlam.

 

Hoe knip je een kaars lont?

 Een simpele schaar kan elke lont knippen, inclusief kaarsen in containers, zoals glazen potten of votieven. Maar na een paar keer gebruik kan de pit moeilijk te bereiken zijn.

Een truc is om toegang te krijgen tot de pit met een teennagelknipper. U kunt ook een paar lonttrimmers gebruiken die speciaal zijn gemaakt voor moeilijk bereikbare lonten.


 »